Wat doe je met hummus?

Hummus, hoemoes, hoummous, humus, humous. Tja, wat doe je ermee? De mogelijkheden zijn eindeloos! Even wat ideetjes:

Smeer het op je brood, cracker, rijstwafel etc. Of gebruik het als dip met stukjes groenten. Of wat dacht je van een verrassende ‘saus’ bij je wrap, taco of wellicht zelfs als alternatieve tomatensaus op je pizza-bodem!

Maak een lekkere frisse salade met sla, uienringen en fijngesneden groenten. Doe dit voor ieder persoon in een kommetje, en maak het met één of twee eetlepels Hummus af. Een klein beetje paprikapoeder of cayennepeper er overheen voor de decoratie.

Serveer de Hummus als een dipsausje bij een verjaardag, samen met rauwkost zoals bijvoorbeeld strookjes fijngesneden paprika of stukjes bloemkool.

Eenvoudigweg tijdens het ontbijt voor op de boterham, bijvoorbeeld op een snee speltbrood.

In de Arabische landen wordt Hummus ook vaak geserveerd bij de Falafel.

Ook leuk om te weten is dat kikkererwten – naast dat ze erg lekker zijn – ook boordevol eiwitten en vitamines zitten (vitamine B, zink, ijzer).

 

Een paar links voor lekkere recepten

Recept ‘guacummus’ 

Hummus Jamie Oliver

17 Manieren om de hele dag door hummus te eten

Hummus als superfood