Kaas

De lekkerste Hollandse en buitenlandse kazen vind je bij ons.

Stompetoren kaas

Onze kaas van het huis is de Stompetoren kaas, exclusief bij Van Herpt verkrijgbaar. Alleen kaas van CONO kaasmakers die door kaashandel Remijn te Kerkdriel is gerijpt, wordt verkocht onder de naam Stompetoren. In 2014 won de Belegen en Light Extra Belegen de prijzen voor de lekkerste kazen van NL. Lekker smullen dus en altijd vers van het mes.

De vruchtbare zeeklei en de frisse zeewind in Noord Holland zijn ideale omstandigheden voor mooie groene weiden. Uitstekende voorwaarden voor zachte en smakelijke zuivel, waar kaasmakers minder zout aan hoeven toe te voegen. Kaas uit deze regio is dan ook op jonge leeftijd al rijk van smaak en rijpt gelijkmatig, zelfs tot 2 jaar toe.

Rijpingsproces
Nadat de kaas de fabriek heeft verlaten is de kaas 15 dagen oud en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere tempratuur (15C) en een hoge luchtvochtigheid geeft de kaas een volle smaak, meer smeuigheid en een dun korstje.

Specifieke kenmerken
Stompetorenkaas bevat geen lactose; deze wordt bij de bereiding volledig omgezet in melkzuur een laag zoutgehalte
Ingredienten: melk, eiwit, zout conserveringsmiddel E251 en de natuurlijke kleurstof E160B Plantaardig
Te koop in de leeftijden jong t/m oud
Keuze uit minder vet en minder zout (light)

Page1-003