Recepten

quinoa salade

Zomerse quinoa salade

Wat eten we vandaag? Een van mijn (Joske Ten Bosch-Mosselman) lievelingssalades: een zomerse quinoa salade met mango en avocado. Super simpel, snel en echt zo ontzettend lekker. Je hebt nodig: quinoa, mango, avocado, veldsla, gerookte kip, komkommer, pijnboompitten en wat extra vierge olijfolie. Eet smakelijk! www.facebook.com/LotusVitaal

Asperge folder Van Herpt

Proef de Lente: Asperges

Het witte goud met Aspergeham Als voorgerecht (4 personen) Ingrediënten: 200 gram aspergeham (boeren achterham), 200 gram aardappel in blokjes, 150 gram augurk in blokjes, 150 gram gesnipperde ui, 2 stuks appel in blokjes (frisse appel bv. Elstar), 8 stuks geschilde asperges, Smaakgeheimen Kempische kruidendressing. Bereiding: Asperges en aardappels beetgaar koken in water met zout […]

Image-1

(H)eerlijk Pasen!

Pasen zal voor menigeen het feest zijn waarbij we ook aan eieren en noten denken. Dat geldt ook voor Rineke Dijkinga. Voor de Pasen een paar (h)eerlijke recepten zoals Crispy chocolade bommetjes en de Quinoa burgers. Klik hier voor meer Paastips recepten!   

Wortelen-met-kaassaus-650-630x270

Boeren stoof peentjes

Frans gestoofde worteltjes met tijm en saus met Boerenkaas Ingrediënten (Voor 4 personen) 600 à 700 g (geschild gewicht) winterwortels (niet te dikke) 1 el boerenboter zout, peper en suiker 2 takjes tijm 6 takjes platte peterselie Voor de kaassaus: 20 g boerenboter 25 g bloem 250 ml boerenmelk 1 tl mosterd 100 g geraspte […]

Groenten-notentimbaaltjes_607

Groente-Noten-Timbaaltje

Recept van uw Kaas- en Notenspecialist: Ingrediënten: 1 pot gegrilde rode paprika (295 gram, uitgelekt), 1 el zonnebloemolie, 300 gram spinazie, 185 gram roomkaas, 100 gram gezouten cashewnoten (gehakt), 2 el pistachenoten (gehakt), 4 timbaaltjes. Vershoudfolie. Bereiden: Bekleed de timbaaltjes met vershoudfolie en met de paprika. Verhit de olie in een wok en roerbak de spinazie 3 min. doe de […]

kaasfondue

Kaasfondue

Kaasfondue! Gezellig met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Lekker voor als het buiten guur en koud is. Zo’n lekkere Zwitserse bijvoorbeeld, met Gruyère en Emmentaler. In deze blog verschillende inspiraties voor het maken van de lekkerste kaasfondue. 3 x de lekkerste kaasfondue pittige kaasfondue kaasfondue met noten   Gewoon geen zin om te koken? […]

paleo

Paleo Recept: Spaghetti van Courgette

“Ik heb nog nooit zulke lekkere spaghetti op, serieus!” Saus: 3 grote tomaten (eerst even wellen in bouillon en schillen) 2 tenen knoflook, gepeld en het liefst geperst 3 eetlepels olijfolie 40 gram verse basilicum Naar smaak herbamare en peper toevoegen Instructie: Mix de ingrediënten in de food processor totdat het een glad mengsel is. Spaghetti: […]

EA1414_hummus-for-real_s4x3.jpg.rend.sni12col.landscape

Wat doe je met hummus?

Hummus, hoemoes, hoummous, humus, humous. Tja, wat doe je ermee? De mogelijkheden zijn eindeloos! Even wat ideetjes: Smeer het op je brood, cracker, rijstwafel etc. Of gebruik het als dip met stukjes groenten. Of wat dacht je van een verrassende ‘saus’ bij je wrap, taco of wellicht zelfs als alternatieve tomatensaus op je pizza-bodem! Maak een […]