Duurzaamheid

Wat wij doen voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO):

Geen plastic draagtasjes
Voor het milieu zijn we gestopt met plastic draagtasjes. Het is supergoed als je je eigen tas meeneemt om plastic tassen te voorkomen. Opvouwtasjes of shoppers vervangen wel 1000 plastic tasjes. Eigen tas toch vergeten? Wij hebben een doosje of papierenzak voor je. En vergeet je eigen tas de volgende keer niet!

Duurzaam inkopen
Wij selecteren onze partners en leveranciers meer en meer ook op duurzaamheid zoals het kennen van de gehele productieketen (waar komt het product vandaan en hoe wordt het geproduceerd), het minimaliseren van ongewenste toevoegingen (zoals slechte e-nummer, suikers en zout) en het bewust omgaan met verpakkingen.

Biologisch assortiment
Een groot deel van ons assortiment bestaat uit 100% biologische producten die voldoen aan de SKAL certificering. Biologische producten zijn geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast staat mens, dier en milieu centraal. Mensen die deze producten produceren verdienen een eerlijke boterham voor hun gezin. Biologische gewassen en dieren krijgen echt de tijd om te groeien. Er is meer tijd voor de vorming van geur- en smaakstoffen en dat proef je.  De aandacht voor het welzijn van mens en dier en het milieu betekent een faire prijs voor de producten in onze winkel. Bij ons dus geen laagste maar een goede prijsgarantie.

Plastic Heroes
Wij zijn een van de velen Plastic Heroes. Dit staat voor de scheiden van plastic afval/verpakkingen. Plastic producten en gebruiksvoorwerpen horen niet in de kliko.

Verder streven wij naar minder gebruik van plastic verpakking – al is dat lastig bij versproducten zoals brood, vleeswaren en noten – en gaan wij werken aan het optimaliseren van ons energieplan.

Heb jij nog ideeën of suggesties? Laat het ons weten.