Biologisch

Het lekkerste wat de natuur je te bieden heeft, vind je bij Van Herpt. Een compleet aanbod pure, biologisch(e-dynamisch)e producten vol van smaak.

Zonnemaire (dagvers biologisch brood) 
Elke Donderdag krijgen wij dagvers biologisch brood binnen. Het brood is voornamelijk op bestelling. Kijk op www.zonnemaire.nl voor het gehele assortiment en geef je bestelling voor dinsdag 17:00 uur door. Donderdagochtend ligt het dagvers voor je klaar!

Ekoland

Ekoland is ons basismerk van de natuur en biedt een assortiment van ruim 200 biologische basisproducten.

LunaeTerra
LunaeTerra is hét merk voor biologisch-dynamische producten. Producten die op eigen kracht groeien in het tempo volgen dat de natuur aangeeft.

De Rit
Met verwenproducten als koekjes, chocolade en hartige snacks, is De Rit hét biologische merk voor echte smikkelaars.

Natufood
Natufood brengt je het beste uit de natuur met een brede lijn aanvullende voeding en natuurlijke producten, voor als je lichaam soms net even wat extra hulp kan gebruiken.

Molenaartje
Molenaartje is hét merk voor biologische producten gezoet met graanstropen in plaats van riet- of bietsuiker. Hierdoor hebben de producten een verrassende, natuurlijk zoete smaak. Net even anders dan anders. Ook heeft Molenaartje een aantal carobellaproducten voor als je geen cacao wilt of kunt eten en een aantal soyabella producten voor iedereen met een intolerantie of allergie voor cacao en koemelkeiwit.

Vetara
Vetara heeft een brede lijn lekkere, vegetarische producten. Soepen en bouillons, vleesvervangers, broodbeleg en kant -en klaar maaltijden. Allemaal gemakkelijk te bereiden en 100% vegetarisch! Ook voor mensen met speciale wensen heeft Natuurwinkel een goed aanbod.

Schär (Van Herpt is Schär Excellent Shop)
Een breed assortiment hoogwaardige glutenvrije producten, zodat iedereen die glutenvrij moet eten ook kan genieten van heel veel lekkers. Wil jij meer weten over Schär?
www.schaer.com

La Bio Idea
Smakelijke, authentieke, eerlijke en kwalitatieve producten uit een zonnig Sicilië en andere mediterrane landen, waar traditie en vakmanschap nog hoog in het vaandel staan. Verrijk jij jouw maaltijden met zonovergoten producten? www.labioidea.com

Tartex
Dé specialist op het gebied van plantaardige patés, verkrijgbaar in diverse basis- maar ook meerdere culinaire smaken. www.tartex.com

Provamel
Plantaardige alternatieven voor room, yoghurt, margarine, desserts en vlees op basis van soja, rijst, haver en amandelen. Passen in een vegetarische en veganistische levensstijl en geschikt voor iedereen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie. www.provamel.nl

De Traay
Combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning. www.deTraay.com

Wat is biologisch nu eigenlijk? En wat is het verschil met biologisch-dynamische producten? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is biologisch?
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet (SKAL, www.skal.nl). Zo zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

Wat is biologisch-dynamisch?
Demeter is de Griekse godin van de vruchtbaarheid en al sinds 1927 het internationale keurmerk voor de biologisch-dynamische landbouw. Een biologisch-dynamisch bedrijf werkt 100% biologisch en gaat nog een stapje verder.

Goede, eerlijke prijs.
Biologische landbouw is arbeidsintensiever en de opbrengsten per hectare lager doordat biologische gewassen en dieren echt de tijd krijgen om te groeien. Er is meer tijd voor de vorming van geur- en smaakstoffen en dat proef je! Bovendien willen wij eraan bijdragen dat de mensen die deze producten produceren een goede boterham kunnen verdienen voor hun gezin. Wij geloven in duurzame handel. Bij ons dus geen laagste maar een goede prijsgarantie. Branchevereniging Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector. Ben je geïnteresseerd? Op de website www.bionext.nl vind je alle informatie.

Biologisch Keurmerk

Biologisch Keurmerk


Demeter (Biologisch-Dynamisch) keurmerk

Demeter (Biologisch-Dynamisch) keurmerk